Frågor & svar

Här har vi samlat några av de vanliga frågor vi får från våra kunder som vill ha ett nytt platsbyggd kök. Du har säkert fler undringar. Tveka inte att kontakta oss om du inte hittar alla svaren här eller vill att vi ska boka ett möte.

Vad menas med ett platsbyggt kök?

Alla våra kök måttanpassas och kan anpassas helt efter era önskemål och rummets möjligheter. Ofta utgår vi från standardmått och gör de anpassningar som efterfrågas eller kan behövas. Det kan exempelvis gälla passbitar, andra skåpsdjup etc.

Kan vi montera köket själva?

Det är skillnad på att montera ett prefabricerat kök och ett platsbyggt kök och slutresultatet hänger mycket på en bra montering. Våra kök levereras med ihopmonterade stommar med installerade lådsystem. Har ni god vana kan ni naturligtvis välja att montera köket själva men vi rekommenderar att ni låter oss utföra monteringen för ett garanterat bra resultat.

Gör ni hembesök?

Vi gör gärna ett hembesök innan det är dags att rita upp köket. Som ett första steg kan ni gärna själva mäta upp köket så vi har något att diskutera utifrån.

Vad kostar ett kök?

Priset varierar beroende på hur stort köket är, hur mycket speciallösningar som behövs, antal skåp och självklart vilken skåpsinredning man i slutändan väljer. Varje kök vi gör blir helt unikt och priset likaså. För att ge er en ungefärlig uppskattning på vad ett platsbyggt kök kostar hos oss behöver vi ha en kontakt.

Hur mycket kan vi anpassa köket?

Alla våra kök byggs helt från grunden i vårt snickeri i Boxholm. Detta gör inte bara att vi kan hålla en hög kvalitet, noggrant kontrollerat, utan också att vi är väldigt flexibla kring speciella önskemål. Vi kan bygga alla sorters kök, anpassat till exakta bredder, material och utformning för att passa just ert rum och önskemål. Hos oss finns det alltså inga standardmått och du får välja kulör fritt och flertalet olika material.

Kan man köpa bänkskivor via er?

Att välja en passande bänkskiva är en av de saker som skapar den rätta känslan i ett kök. Oavsett om det ska vara ett underhållsfritt material eller en bänkskiva av exklusiv sten kan vi hjälpa till med val av material. Vi säljer i stort sett alla typer av bänkskivor, som marmor, kalksten, granit, träbänkskivor, laminat samt kompositstenar som Silestone etc. Vi erbjuder bänkskivor från marknadens ledande leverantörer. Utöver detta erbjuder vi ett stort utbud av handtag, lådinredningar, belysningslösningar och annat som ni kan tänkas behöva till ert nya kök.

Vad består köksstommarna av?

Stommarna kan vara fanerade eller massiva alternativt bestå av 19 mm melamin. För att skapa ett stabilt kök med lång livslängd limmar vi dessutom en 2mm tjock kantlist på alla stommar istället för 0,8 mm som är vanligt.

Vad består luckorna av för material?

Om du väljer en målad lucka görs dessa i 19 mm mdf. Du väljer själv vilken färg den ska lackas i. Massivträluckorna finns att få i ek, ask ellerbjörk. Dessa är i 22 mm tjocklek.

Vilka färger kan man få på luckorna?

Du väljer själv ur NCS-skalan eller låt oss föreslå en kulör.

Kan man få innanförliggande luckor?

Ja, innanförliggande luckor är just nu väldigt populärt och vi har levererat flera sådana kök.

Vilket är det vanligaste köket ni levererar?

De flesta av de som renoverar sitt kök väljer ett L-format kök med vita luckor. Allt oftare byts skåpen ut mot praktisk lådförvaring.

Vad ska jag tänka på innan jag beställer ett kök hos er?

Tillbringar du mycket tid i köket eller inte? Vilka funktioner ska köket ha?  Det du kan göra är att skriva en lista på vilka behov ditt nya kök ska uppfylla.

Här är lite tips:

  • Vad för sorts material  vill du använda, vilka färger, olika köksluckor, kromade/matta handtag, laminat/trä/stenskiva?
  • Ska vitvarorna vara rostfria eller vita? Mikrovågsugn, diskmaskin osv.
  • Placering av matplats.
  • Ska köket vara L-format.
  • Vill du ha en köksö och får en sådan plats? En liten bar i köket eller andra idéer.
  • Vilken färg ni skulle vilja ha, material, golvmaterial.

Kan man utnyttja ROT-avdraget när man beställer ett nytt kök?

Tillverkningen av själva köksinredningen omfattas inte av ROT-avdraget. Om du väljer att låta oss montera köket på plats så kan du utnyttja rätten till ROT-avdrag för det jobbet.