Våra kök

Vi bygger kök och inredningar i många olika stilar. Varje kök planeras och ritas noggrant från grunden för att sedan produceras i vårt snickeri Boxholm i södra Östergötland. Oavsett vilken typ av kök du väljer kan du få köksstommar och luckor måttanpassade. Våra kök är nästan alltid platsbyggda kan fås med olika material i stommarna och med olika typer av luckor.

Materialval

Köksstommarna tillverkas i 19 mm melamin med olika dekorpapper som tillval. Eller så tillverkar vi dem fanerade i olika träslag eller i massivträ. Luckor och lådfronter kan fås i 19 och 22 mm mdf alternativt i 22 mm massivträ. De vanligaste träslagen som vi tillverkar i är ask, ek och björk. Men det går såklart att få även andra träslag. Färgen på ditt kök väljer du fritt från NCS kartan. Eller varför inte en betsad lucka?

Kök med utanpåliggande lucka

Med utanpåliggande luckor i ett kök menas att luckan och lådfronterna ligger utanpå köksstommen.

Köksstommen tillverkas i 19mm melamin med olika dekorer som tillval. Som alternativ kan du få en fanerad stomme eller en stomme i massivträ. På framkanten sätts en 2 mm kantlist i matchande kulör som köksstommen.

Som lucka och lådfront kan du välja mellan 19 och 22 mm mdf alternativt luckor i massivträ såsom ask, ek eller björk.

Kök med innanförliggande lucka

Med innanförliggande luckor i ett kök menas att luckan ligger innanför själva köksstommen. En sådan lösning ger ett gediget och mer platsbyggt intryck. Man kan välja mellan en framflyttad sockel eller en inflyttad sockel.

Köksstommen tillverkas i 19mm melamin med olika dekorer som tillval, alternativt em köksstomme i massivträ eller fanerad. På framkanten av stommen monteras en 22×38 mm massiv trälist i samma material och färg som luckan.

Som lucka kan du välja emellan 19 och 22 mm mdf alternativt massivträ såsom ask, ek eller björk. såsom ask, ek eller björk. Även här kan du välja färg fritt från NCS-kartan eller välja att ha betsade luckor och fronter.

Våra kök med överfalsade luckor

Med överfalsad lucka menas med att luckan ligger ca 10 mm ut på köksstommen. Man ser då delar av stommen när luckan är stängd. Det här är populärt bland kök med lite mer retrokänsla.

Köksstommen tillverkas i 19 mm melamin med olika dekorer som tillval, alternativt stomme i massivträ eller fanerad. På framkanten sätts en 2 mm kantlist i matchande kulör som köksstommen, alternativt så målas framkanten.

Som lucka och lådfront kan du välja mellan 19 och 22 mm mdf alternativt luckor i massivträ såsom ask, ek eller björk.

Även här kan du välja färg fritt från NCS-kartan eller välja att ha betsade luckor och fronter.

Välj omålat, grundmålat eller färdigmålat

När du väljer ett kök byggt av oss på Lindö Kök kan du i vissa fall få köket levererat enbart grundmålat eller helt omålat. Då har du som kund möjlighet att själv penselmåla ditt kök för att få där den riktigt platsbyggda känslan.