Platsbyggt kök i lantlig stil

Lantligt med fina detaljer

Detta lantliga kök är byggt med innanförliggande luckor i massiv ask och gångjärn med synliga gångjärnsstolpar. Inklädnad av stommar i massiv och fanerad ask. För att få den rätta platsbyggda känslan är golvsockeln framflyttad vilket förstärker den lantliga känslan. Baksidan av köksön är byggd i gammal stil med inspiration från en köpmansdisk. Stor rostfri diskbänk med uppvik i bakkant. Bänkskivan på köksön är i komposit. Vitrinskåpet har fått fint utsmyckade konsoler.

Luftig platsbyggd känsla

Platsbyggt klassiskt kök med lantlig känsla. Detta kök är byggt med innanförliggande luckor i massiv ask. Inklädnad av stommar i massiv och fanerad ask. Framflyttad golvsockel för att få riktigt platsbyggd känsla. På baksidan av köksön lämnades plats för barstolar. Även en snygg vinkyl och vinställ integrerades i sidan på köksön. Bänkskivan på köksön är i 20mm granit. Över diskbänken höjdes överskåpen upp för att få ett luftigare intryck. Integrerade vitvaror ger ett snyggt helhetsintryck. Rostfri diskbänk med uppvik i bakkant.

Till detta hus tillverkade vi även en fin entrémöbel med sittbänk i samma stil som köket.

Ett kök värdigt en herrgård

I denna herrgård i härlig bruksmiljö nära Sommen fick vi nöjet att bygga ett platsbyggt kök i klassiskt lantlig stil. De innanförliggande luckorna och lådfronterna är byggda i massiv ask. Gångjärn med synliga gångjärnsstolpar ger en snygg detalj på luckorna. Inklädnad av stommar i massiv och fanerad ask. Den spegeltäckta sidan ytterst på köksön utgör ett fint avslut. Över spisen byggde vi ett elegant fläktskåp med en profilerad hylla samt stolpar som går ner och står på bänkskivan. Framflyttad golvsockel ger köket en platsbyggd känsla. Bänkskivor i carrara marmor.

Penselmålat förstärker det lantliga

Detta platsbyggda kök är byggt med innanförliggande luckor i massiv ask. Gångjärn med synliga gångjärnsstolpar ger en snygg detalj på luckorna. Inklädnad av stommar i massiv och fanerad ask. Spegeltäckt kortsida på köksön blir ett fint avslut. Stommarna i vitrinskåpen är byggda i askfaner för att höja känslan av kvalitet och bidra till en genuin känsla.

Köket har penselmålats på plats för att ytterligare förstärka känslan av ett platsbyggt kök. En traditionell rostfri diskbänk med uppvik och tåliga bänkskivor i granit gör köket väldigt praktiskt och hållbart i många år framöver. Sittbänken fick en skiva av massiv ek.

Profiler på luckor och fronter som hör ihop med stilen

Fasad-Kant-Skiss

Villängen

MDF fasad spegel

MDF-Ram-Skiss

Furuvik

Ram rak insida

MDF-45G-Skiss

Liljeholmen

Ram pärla insida

Fasad-Kant-Skiss

Ängsvik

Ram hålkäl insida